2009/05/09

Annemokräftor

70 - 80 Signalkräftor

6L vatten
2dl grovt salt
2Sockerbitar
0,5kg krondill
2tsk paprikapulver
(1 pilsner)

Att fiska kräftor är ett stort nöje, större är att äta dom men även själva koket är en njutning.
Låt dom levande kräftorna gå i kallt rinnande vatten i diskhon medan de väntar på att bli röda fina och goda. Koka upp: Vatten, dill, salt, paprika och socker. Låt lagen koka i 12 minuter, ta sedan bort dillen. Häll i 14 kräftor åt gången i det kokande vattnet, låt vattnet koka upp igen mellan varje omgång kräftor. När alla kräftor har hamnat i grytan, låt koka i 10 minuter. Nu kan man hälla i en pilsner om man vill och låta det hela svalna i lagen. Godast är dom kalla dagen efter koket, serveras med öl, snaps, rostat bröd och en stark ost. Till efterrätt passar något riktigt sött. Kan med fördel frysas in i burkar med lag, kan på detta sätt sparas upp till ett år.

1 kommentar:

Lutten sa...

Kanonbra recept, Tack!