2009/05/12

Pytt i paella

Häromdagen gjorde jag som jag brukar när jag ska göra mat lite snabbt, jag tittade in i kylskåpet och lät mig inspireras. Denna gång var det ris, prinskorv och bacom som fångade blicken. Tillsammans med bacom, färsk basilica och en skvätt grädde blev det faktiskt sagolikt gott. Nu känns det kanske lite fånigt att göra ett recept av lite rester, men detta är faktiskt en rätt jag skulle vilja komma ihåg och göra igen någon gång.

1 paket Bacon
10-15 prinskorvar
ca 1 liter kokt ris
1 dl grädde
1-2 dl vatten
1 klyfta vitlök
färsk baslika

Stek bacon och prinskorv skuren i bitar i en stekpanna med höga kanter. Pressa i en klyfta vitlök. Lägg ris i pannan och häll på lite vatten så att det blir geggigt men inte för blött. Vänd runt riset tills det blivit varmt. Häll på grädden och fortsätt vända så att man inte bränner riset. Riv ned några blad basilica och rör om och garner med några fina blad. Servera!

Inga kommentarer: